20 Nisan 2017 Perşembe

Silecek Dosyası, satın almadan önce bu yazıya mutlaka göz atın !


  Otomobilinizin silecekleri gacırdıyor, cartlıyor yada curtluyor mu? :) Panik yok! Önce sebeplerine bir göz atalım;
  1. Silecekleriniz tabikide eski, yani her halinden belli lastikleri yırtılmış, solmuş, telleri çıkmış...
  2. Başka bir ihtimal görsel olarak iyidirler, fakat çalışırken o cinnet getiren ses! Buğulu bir gel git. Muhtemelen piyasadaki çoğu marka gibi kalitesiz bir ürüne sahipsiniz.
  3. Nadirde olsa bir sebeple silecek kolunuz yamulmuş, sileceğiniz cama doğru açıyla baskı yapamıyorda olabilir.
    Peki, silecekleriniz değişmeli bunun farkındasınız ama yetkili servislerde bu iş biraz tuzlu olabilir, üstelik en kaliteli silecek ve kalitesiz ürünler arasında kullanım ömrü olarak pekte bir fark yoktur. Sileceklerin cama temas eden lastik kısımları kauçuk hammadde ile üretildiğinden sıcak havalarda gevşeyip, soğuklarda sertleşeceği için bir seneyi tamamladığında artık eski performansını göstermeyecektir. Ayrıca güneş ve kauçuk birbirilerini pek sevmezler. Cabası, son yıllarda şu meşhur fırçasız yıkama köpükleri, aracın kauçuk aksamını ciddi anlamda yıpratır.

    Sanayide ise heryerde şu yapbozdan bozma, her araca silecek boyları ölçülüp uygun aparatlar ile uygulanabilen multiclip tipi çerçöp silecekler. Bunun sebebi, işletmeler her marka ve model araç için stok tutmuyor, tüm boylarda aparatlı silecekler ile bu işi üçyüz beşyüz liralık stok ile çözmeye çalışıyorlar. Üstelik bu furyaya artık dünya markalarıda müdahil, özellikle internette satılan Bosch markalı sileceklerin tümü bu tipte diyebiliriz. Yetmiyormuş gibi birde çakmasını yapmışlar :) Aman diyim, bilinçli müşteri olun ve güvendiğiniz yerlerden bilgi alarak bu işi çözün.

    Diyelim ki bildiğiniz iyi bir yedek parçacı yada işletme yok. Yetkili servisler ise elleri sıvazlarken paranız cepte kalsın istiyorsunuz, yada bunun için vaktiniz yok. Bu işi internetten çözmek istiyorsunuz, peki şunlara hazırlanın;


  • %90 satın alacağınız ürün çok aparatlı, yani multi-clip diye pazarlanan ürünler 😕Açıklamasında ise aracınızın modeli ve şu meşhur marka yazıyor.
  • Ama markası var Bosch! Tabikide ne sandınız kim malım kötü der. Bosch'ta da var.
  • Aracınızın orjinal ölçüsü 53cm ve 48cm olabilir. Garanti ediyorum size 55cm'e 45cm ürün gelecek! Çünkü ara ölçüler daha pahalıdır!
  • Markalı ürün aldınız ama orjinal mi? %50 belki %50 değil
  • Diyelimki ölçuler tuttu, doğru aparatlar kutudan çıktı kısmen şanslısınız ama görsel olarak çirkin ve performans olarak eh işte olacak. Rüzgâr sesi ve lak luk sesine hazırlanın.
  • Yada uyumsuz aparat, yani montaj imkansız! Satıcı iade kabul eder mi? Hadi etti, peki ya 2.kez kargo ücretini kim ödeyecek?
  • Hadi ürün doğru ama satış şu meşhur portallardan birinde, zavallı satıcı tabikide portala ödediği komisyonu cepten ödemeyecek !
   Neyseki bu işi sonunda doğru yapan bir işletme var, hatta bu işi abartmışlar ve her model otomobile birçok marka seçeneği ile satış yapıyorlar. Bosch, SWF, Valeo, YEO vesaire.. Satın aldığınız ürün için montaj videosuda cabası. Üstelik en iyi fiyat garantisi ile! Yetmiyormuş gibi birde Würth cam temizleme sabunu hediye ediyorlar. Teşekkürler www.otosilecek.com